Авторизация

Тариф на надання медичних послуг на первинній ланці буде підвищено – МОЗ

Тариф на надання медичних послуг на первинній ланці буде підвищено – МОЗ
У 2021 році тариф на надання медичних послуг на первинній ланці в Україні буде підвищено. Про це повідомляє МОЗ на своєму офіційному сайті. Наступного року за одного пацієнта, у якого є підписана декларація з сімейним лікарем, держава буде платити медзакладу 710 гривень, тоді як цього року цей тариф становить 600 гривень.
Якщо точніше, тариф буде складати 710 гривень 37 копійок. У МОЗ зазначають, що це базова капітаційна ставка, яка формується з урахуванням підвищення індексу споживчих цін.
710 гривень за кожного пацієнта з підписаною декларацією отримуватимуть заклади первинної медичної допомоги. Ці кошти підуть на зарплати персоналу, на ремонти, закупівлю обладнання та інші витрати.
Міністр охорони здоров’я України Максим Степанов повідомляє – у 2021 році на первинну медичну допомогу необхідно виділити 23,5 мільярди гривень. Бюджетний запит саме на таку суму подало МОЗ. Проте скільки саме грошей буде виділено насправді, поки невідомо.
Максим Степанов зауважив, що підвищення тарифів на первинній ланці не відбувалося вже впродовж 2-х років поспіль, тож наступного року воно є абсолютно необхідним. Без нього підвищення заробітних плат лікарям та покращення їхніх умов праці не відбудеться, наголошують у МОЗ.
Автор: Ольга Купріянова
рейтинг: 
Оставить комментарий
Новость дня
Последние новости
все новости дня →
  • Топ
  • Сегодня

Опрос
Ви часто занимаетесь сексом на першому побаченні?