Авторизация

Уряд виділив додаткові 14,6 мільйонів гривень на закупівлю обладнання для лабораторій

Уряд виділив додаткові 14,6 мільйонів гривень на закупівлю обладнання для лабораторій
На засіданні Уряду, яке відбулося 23 вересня 2020 року, було ухвалено рішення виділити 14,6 мільйонів гривень на закупівлю обладнання для лабораторій країни. Мається на увазі лабораторне обладнання, яке дозволить проводити більше тестувань на COVID-19.
Дані кошти будуть перерозподілені з бюджету країни на поточний рік. Зазначені 14,6 мільйони гривень знадобляться для придбання автоматичних станцій з виділення РНК для лабораторій, а також для закупівлі витратних матеріалів для проведення тестування на COVID-19. Перерозподілити бюджетні кошти Уряд зможе завдяки 4 розпорядженням, які було ухвалено 23 вересня.
Нагадаємо, саме максимальне збільшення тестувань на COVID-19 та ранню ізоляцію хворих Всесвітня організація охорони здоров’я називає найбільш ефективними методами боротьби з пандемією даної коронавірусної інфекції. Тож Україна рухається у правильному напрямку, постійно нарощуючи потужність лабораторій, наголошують у МОЗ. Крім того, у відомстві нагадують, що поки не винайдено вакцину проти COVID-19, рекомендується дотримуватися таких простих засобів профілактики хвороби, як соціальна дистанція, масковий режим у приміщеннях, миття та дезінфекція рук.
Автор: Ольга Купріянова
рейтинг: 
Оставить комментарий
Новость дня
Последние новости
все новости дня →
  • Топ
  • Сегодня

Опрос
Оцените работу движка