Авторизация

Щороку 2 мільйони жителей нашей планеты у світі помирає через хвороби, спричинені неякісною питною водою – ВООЗ

Щороку 2 мільйони жителей нашей планеты у світі помирає через хвороби, спричинені неякісною питною водою – ВООЗ
За даними Всесвітньої організації охорони здоров’я, щороку близько 2 мільйонів людей у світі помирає через хвороби, спровоковані вживанням неякісної питної води. Перш за все, це діарея, яка може бути причиною зневоднення організму і смерті людини. 88% з цих 2-х мільйонів – це діти з малорозвинених країн світу. Загалом 2,2 мільярди людей на землі не мають постійного доступу до безпечної питної води.
У 2010 році Генеральна Асамблея ООН проголосила право людини на воду. Проте наразі скористатися цим правом можуть далеко не всі люди у світі. Забруднена, неякісна вода заражає людей такими вкрай небезпечними хворобами, як холера, черевний тиф, різноманітні кишкові інфекції тощо.
Вода дуже важлива для людського організму, наголошують у ВООЗ. Саме вона є найкращим терморегулятором, з її допомогою формується сеча, яка виводить з організму токсини і кінцеві продукти обміну. Вода регулює обмін речовин, який порушується вже при втраті тілом усього лише 1% води.
У ВООЗ наголошують, що доросла здорова людина повинна випивати близько 2 літрів чистої питної води на добу. Ця кількість збільшується під час інтенсивних фізичних навантажень. Не рекомендується пити воду одразу після їжі, це може погіршити травлення. Найкраще випивати склянку теплої води за 20-30 хвилин до їжі, це стимулює виділення травних соків та покращує засвоєння їжі організмом.
Автор: Ольга Купріянова
рейтинг: 
Оставить комментарий
Новость дня
Последние новости
все новости дня →
  • Топ
  • Сегодня

Опрос
Ви часто занимаетесь сексом на першому побаченні?