Авторизация

НСЗУ не буде підписувати договори з медичними залогами, які не обладнані для вільного доступу осіб з інвалідністю

НСЗУ не буде підписувати договори з медичними залогами, які не обладнані для вільного доступу осіб з інвалідністю
Очільник Національної служби здоров’я України Андрій Віленський під час прес-брифінгу повідомив, що з наступного року НСЗУ не буде підписувати договори на надання медичних послуг з медзакладами, які не обладнані для вільного доступу до них осіб з інвалідністю. Мова йде про пандуси та інші технічні рішення, які забезпечують безперешкодний доступ до установи особи з обмеженими можливостями та представника інших маломобільних груп (наприклад, мам з дітьми грудного віку).
З 2021 року, щоб підписати договір з НСЗУ, медичний заклад повинен буде надати скан-копію документа, що є підтвердженням вільного доступу до приміщення усіх пацієнтів, не виключаючи й представників маломобільних груп. Цей документ надає сертифікований спеціаліст з питань техобстеження будівель та споруд.
Такий крок є вимушеним, говорять в НСЗУ. Він покликаний стимулювати керівництво медзакладів активніше займатися питанням організації вільного доступу до медичної допомоги усіх без виключення пацієнтів.
Якщо медичний заклад не надасть до НСЗУ вказаний вище документ, договір з ним з 1 січня 2021 року підписано не буде. Відповідно, медична установа не буде отримувати жодного фінансування від держави.
Автор: Ольга Купріянова
рейтинг: 
Оставить комментарий
Новость дня
Последние новости
все новости дня →
  • Топ
  • Сегодня

Опрос
Ви часто занимаетесь сексом на першому побаченні?