Авторизация

Рівень захворюваності на COVID-19 в серпні виріс вдвічі порівняно з липнем – НСЗУ

Рівень захворюваності на COVID-19 в серпні виріс вдвічі порівняно з липнем – НСЗУ
В Національній службі здоров’я України повідомляють – відповідно до даних відомства рівень захворюваності на COVID-19 в нашій країні в серпні виріс майже вдвічі порівняно з липнем поточного року. Якщо в липні на дану недугу захворіло близько 28 тисяч українців, то в серпні – близько 53 тисяч. На 60% збільшилася і кількість серпневих госпіталізацій з діагнозом COVID-19 порівняно з тим же липнем.
За даними НСЗУ, найбільш завантаженими пацієнтами з COVID-19 є лікарні в Одеській, Закарпатській та Львівській областях. Поки в жодній області України лікарні, обрані для лікування COVID-19, не заповнені на 100%.
Близько 16% госпіталізованих з COVID-19 пацієнтів потребують інтенсивної терапії. Це менше, ніж у середньому по світу, де така частка складає близько 25%.
В НСЗУ нагадують, що лікування COVID-19 в умовах стаціонару безкоштовне. Пацієнти не повинні платити ні за перебування в лікарні, ні за ліки, ні за маніпуляції, консультації лікарів тощо. Все це медичному закладу оплачує держава згідно зі встановленим НСЗУ тарифом. У НСЗУ повідомляють, що відомство вже виплатило близько 3,5 мільярдів гривень медичним закладам за лікування пацієнтів з COVID-19.
Автор: Ольга Купріянова
рейтинг: 
Оставить комментарий
Новость дня
Последние новости
все новости дня →
  • Топ
  • Сегодня

Опрос
Ви часто занимаетесь сексом на першому побаченні?