Авторизация

Зарплати медиків в Україні на 30% нижчі, ніж у середньому оплата праці по країні – Степанов

Зарплати медиків в Україні на 30% нижчі, ніж у середньому оплата праці по країні – Степанов
Міністр охорони здоров’я України Максим Степанов під час щоденного прес-брифінгу 6 вересня 2020 року зауважив, що зарплати медичних працівників України приблизно на 30% нижчі, ніж середня зарплата по країні. Така ситуація є вкрай несправедливою і такою, що потребує термінових змін. Особливо в умовах пандемії, зазначив пан міністр.
В той же час пан Степанов вказав на той факт, що підвищити в один момент і у значній мірі зарплати всім медичним працівникам неможливо, цього не витримає бюджет. Тож у МОЗ ініціювали поетапне підняття заробітних плат лікарям та іншому медичному персоналу.
За словами Максима Степанова, в нашій країні лікар після закінчення інтернатури повинен отримувати не менше 20-25 тисяч гривень на місяць. Перше підвищення зарплат передбачається вже у вересні поточного року, на це виділили з бюджету 5,9 мільярдів гривень.
Щоб поступове підвищення зарплат для медиків стало реальністю, МОЗ подало до Мінфіну пропозицію щодо підвищення відсотку ВВП, закладеного на наступний рік з державного бюджету України на медицину. Також була подана пропозиція до Мінфіну встановити доплати водіям машин екстреної медичної допомоги.
Автор: Ольга Купріянова
рейтинг: 
Оставить комментарий
Новость дня
Последние новости
все новости дня →
  • Топ
  • Сегодня

Опрос
Ви часто занимаетесь сексом на першому побаченні?