Авторизация

Ще одну операцію з пересадки кісткового мозку від неродинного донора провели в «Охматдиті»

Ще одну операцію з пересадки кісткового мозку від неродинного донора провели в «Охматдиті»
У столичному «Охматдиті» наприкінці серпня 2020 року провели вже другу операцію з пересадки кісткового мозку від неродинного донора. Раніше, через законодавчі перепони, подібні операції взагалі не проводилися в Україні. Першу ж трансплантацію кісткового мозку від неродинного донора провели в тому ж таки «Охматдиті» у квітні 2020 року.
Донором для українського пацієнта, який отримав новий кістковий мозок, став громадянин Німеччини. Витрати на трансплантацію донорського матеріалу та операцію було покрито з державного бюджету України. Як зазначив заступник міністра охорони здоров’я України з європейської інтеграції Ігор Іващенко, це вперше повністю всі витрати на організацію подібної операції покрило МОЗ за рахунок державних коштів.
За інформацією від пана Іващенка, уже на кінець вересня 2020 року в «Охматдиті» запланована третя операція з трансплантації кісткового мозку від неродинного донора. Також Ігор Іващенко повідомив, що у МОЗ розробили проект розпорядження Кабінету Міністрів щодо створення українського центру трансплант-координації, що значно покращить процес організації подібних операцій в нашій державі.
Автор: Ольга Купріянова
рейтинг: 
Оставить комментарий
Новость дня
Последние новости
все новости дня →
  • Топ
  • Сегодня

Опрос
Ви часто занимаетесь сексом на першому побаченні?