Авторизация

Світовий банк виділив Україні 135 мільйонів доларів на боротьбу з COVID-19

Світовий банк виділив Україні 135 мільйонів доларів на боротьбу з COVID-19
Світовий банк виділив Україні 135 мільйонів доларів США на боротьбу з COVID-19. Про це повідомляється на офіційному сайті МОЗ. Крім того, ці кошти повинні піти на покращення системи охорони здоров’я України в цілому. Угода про виділення нашій державі даних коштів у вигляді позики Україні була підписана у травні 2020 року.
За словами міністра охорони здоров’я України Максима Степанова, дані кошти підуть на закупівлю обладнання, витратних матеріалів для лікарень, лабораторних центрів, навчання медичного персоналу, особливо відділень екстреної допомоги та лікарень, в яких лікується більшість пацієнтів з COVID-19.
Із зазначених 135 мільйонів доларів 30,3 мільйони буде використано на заходи протидії поширенню COVID-19. Таку інформацію повідомляє МОЗ. У відомстві зазначають, що проводять активну роботу з пошуку необхідного медичного товару через профільні агенції ООН. На суму в 23 мільйони доларів США планується закупити ПЛР-тести для виявлення COVID-19, прилади для проведення тестування та інше лабораторне обладнання. Коли саме будуть здійснені дані поставки, у МОЗ поки не повідомляють.
Автор: Ольга Купріянова
рейтинг: 
Оставить комментарий
Новость дня
Последние новости
все новости дня →
  • Топ
  • Сегодня

Опрос
Оцените работу движка