Авторизация

Наступний рік може бути оголошеним в Україні роком боротьби проти раку

Наступний рік може бути оголошеним в Україні роком боротьби проти раку
Народні депутати України рекомендували Президенту Володимиру Зеленському оголосити 2021 рік роком боротьби проти раку в нашій державі. Відтепер остаточне рішення з цього приводу повинен прийняти Президент.
Депутати Верховної Ради України в цілому підтримали проект Постанови №3600, яка рекомендує проводити парламентські слухання на тему організаційних заходів боротьби з онкологічними хворобами в Україні. Більшість народних депутатів висловилися за рішення надати Президенту Володимиру Зеленському рекомендації щодо оголошення наступного року роком онкологічного скринінгу в нашій державі.
За даними МОЗ, Україна знаходиться серед країн світу, які мають високий рівень захворюваності на онкологічні патології. Щороку, за статистикою МОЗ, від раку помирає близько 65-ти тисяч українців, а понад 140 тисяч наших співгромадян кожен рік дізнаються про невтішний діагноз. Тож рання діагностика раку та своєчасний початок лікування дуже важливі для України.
За Програмою медичних гарантій за 2020 рік до безкоштовних медичних послуг із раннього виявлення раку належать: мамографія, гістероскопія, колоноскопія, бронхоскопія, цистосокопія та езофогогастродуоденоскопія.
Автор: Ольга Купріянова
рейтинг: 
Оставить комментарий
Новость дня
Последние новости
все новости дня →
  • Топ
  • Сегодня

Опрос
Оцените работу движка