Авторизация

М’які карантинні обмеження Швеції виявилися ефективними – спецпосланець ВООЗ

М’які карантинні обмеження Швеції виявилися ефективними – спецпосланець ВООЗ
Швецію, карантин в якій у Всесвітній організації охорони здоров’я раніше вважали занадто м’яким, відтепер ставлять у приклад іншим країнам світу. Принаймні таку думку висловив спецпосланець ВООЗ доктор Девід Набарро в одному зі своїх інтерв’ю. Доктор Набарро вважає, що стратегія м’якого шведського карантину має стати зразком для інших країн у довгостроковій перспективі боротьби з COVID-19.
На думку Девіда Набарро, секрет ефективного карантину Швеції у тому, що уряд зробив ставку на свідомість громадян і не помилився. В той же час, шведське суспільство продемонструвало високий рівень довіри до уряду. Населення країни правильно зрозуміло підхід уряду до карантину: небажання заважати бізнесу зі ставкою на самосвідомість громадян з приводу дотримання соціальної дистанції. І це спрацювало краще, ніж раніше прогнозували у ВООЗ.
У Швеції не було зафіксовано набагато гіршої ситуації з розповсюдженням COVID-19, ніж в інших країнах. Тож саме такої політики слід дотримуватися решті країн, вважає доктор Набарро. Адже суворий карантин вкрай негативно впливає на бізнес та суспільство в цілому, і довго його продовжувати абсолютно неможливо.
Автор: Ольга Купріянова
рейтинг: 
Оставить комментарий
Новость дня
Последние новости
все новости дня →
  • Топ
  • Сегодня

Опрос
Оцените работу движка