Авторизация

Знаходження на самоізоляції гарантує отримання лікарняного – МОЗ

Знаходження на самоізоляції гарантує отримання лікарняного – МОЗ
Якщо людина потребує самоізоляції через COVID-19 чи підозру на нього, вона отримує лікарняний від свого сімейного лікаря. І роботодавець не має права відмовляти такому працівнику в необхідній і для нього, і для оточуючих його людей самоізоляції. На цьому наголосив міністр охорони здоров’я України Максим Степанов під час чергового прес-брифінгу.
Рішення про необхідність самоізоляції пацієнта повинен приймати його сімейний лікар та лікар-епідеміолог. Це зазначено у затвердженому МОЗ Стандарті лікування коронавірусної хвороби COVID-19, нагадав пан Степанов.
У МОЗ підкреслюють, що працівник не повинен боятися економічних наслідків самоізоляції, оскільки йому в такому випадку надається лист тимчасової непрацездатності, а пропущений робочий час оплачується згідно умов чинного законодавства.
Максим Степанов також сказав, що за показаннями ПЛР-тест на виявлення COVID-19 робиться в Україні безкоштовно. Тож якщо роботодавець вимагає від працівника поїхати в приватну лабораторію та зробити тест власним коштом, щоб швидше дізнатися, чи хворий співробітник, на нього можна скаржитися.
Автор: Ольга Купріянова
рейтинг: 
Оставить комментарий
Новость дня
Последние новости
все новости дня →
  • Топ
  • Сегодня

Опрос
Ви часто занимаетесь сексом на першому побаченні?