Авторизация

На медицину треба виділяти не менше 5% ВВП – Максим Степанов

На медицину треба виділяти не менше 5% ВВП – Максим Степанов
Міністр охорони здоров’я Максим Степанов відзвітував про діяльність МОЗ в умовах пандемії та про загальний стан медичної сфери в нашій державі Верховній Раді України. Пан Степанов заявив, що для нормального функціонування системи охорони здоров’я на неї слід виділяти мінімум 5% ВВП.
Щоб забезпечити гідне медичне обслуговування населення, слід виділяти не близько 3% ВВП на охорону здоров’я, як це було цього і попередні роки. Така офіційна позиція МОЗ. 5% – це той мінімум, який дозволить підтримувати рівень медичних послуг на достатньому рівні. Що ж стосується розвинених країн світу з успішно функціонуючими системами охорони здоров’я, там на медичну галузь виділяється від 7 до 12% ВВП. Таку інформацію в Парламенті надав Максим Степанов.
Також пан Степанов згадав і про COVID-19. Він наголосив, що життя з цією хворобою – це нова реальність, тому слід до неї адаптуватися. Не можна займатися лише проблемою боротьби з COVID-19, в медицині ще є безліч невирішених проблем. Наприклад, дві третини смертей в Україні, за словами міністра, викликають серцево-судинні захворювання. Тож чекати на завершення епідемії, щоб почати лікувати інші хвороби, в жодному разі не можна.
Автор: Ольга Купріянова
рейтинг: 
Оставить комментарий
Новость дня
Последние новости
все новости дня →
  • Топ
  • Сегодня

Опрос
Оцените работу движка