Авторизация

Допомога новонародженим – одна з пріоритетних медичних послуг за Програмою медичних гарантій

Допомога новонародженим – одна з пріоритетних медичних послуг за Програмою медичних гарантій
Неонатальна медична допомога – це одна з пріоритетних медичних послуг відповідно до Програми медичних гарантій (ПМГ) на 2020 рік. Про це нагадує Національна служба здоров’я України. Це означає, що медичні заклади, які надають допомогу новонародженим, отримують від держави оплату за підвищеним тарифом. Крім того, вони повинні бути обладнані всім необхідним устаткуванням та мати достатню кількість кваліфікованого персоналу.
Зазначається, що за надання неонатальної допомоги передчасно народженим дітям з вагою менше 1500 г нині діє найвищий тариф ПМГ. Це дуже актуально, оскільки в Україні щороку передчасно народжується більше 15 тисяч дітей. Усього ж в нашій країні кожного року народжується більше 300 тисяч немовлят.
Наразі 122 медичних заклади в Україні уклали договори з НСЗУ на надання неонатальної допомоги дітям. Нині неонатальна допомога, оплачувана державою, включає в себе заходи інтенсивної терапії та виходжування немовлят, цілодобовий медичний догляд, респіраторну підтримку, інструментальні та лабораторні дослідження, парентеральне харчування, скринінг слуху та зору дитини, вакцинацію відповідно до Національного календаря щеплень.
На наступний рік НСЗУ планує залишити допомогу новонародженим дітям у переліку пріоритетних медичних послуг вже за ПМГ-2021.
Автор: Ольга Купріянова
рейтинг: 
Оставить комментарий
Новость дня
Последние новости
все новости дня →
  • Топ
  • Сегодня

Опрос
Ви часто занимаетесь сексом на першому побаченні?