Авторизация

В Україні гостро відчувається брак епідеміологів – Віктор Ляшко

В Україні гостро відчувається брак епідеміологів – Віктор Ляшко
В нашій країні відчувається дуже серйозний брак лікарів-епідеміологів. Про це в одному з інтерв’ю заявив головний санітарний лікар України Віктор Ляшко. Лікарі даного фаху необхідні для здійснення епідеміологічних розслідувань спалахів усіх інфекційних хвороб, не лише COVID-19. І їхній дефіцит неприпустимий, вважає пан Ляшко. Розслідування не проводяться лише при виявленні грипу чи ГРВІ.
За словами Віктора Ляшка, у деяких випадках до згаданих епідрозслідувань можна залучати і лікарів первинної ланки, проте часто для ґрунтовного аналізу ситуації, їм не вистачає спеціалізованих знань.
Велика роль роботи сімейних лікарів у виявленні родинних вогнищ захворювань та спалахів хвороб у колективах. Проте після виявлення спалаху лікар первинки має передати інформацію про нього до спеціаліста-епідеміолога, яких катастрофічно бракує в Україні. В результаті немає кому створювати базу контактних осіб, відстежуючи в подальшому серед них хворих.
За статистикою, яку надає Віктор Ляшко, щороку в Україні фіксується 200-280 тисяч випадків інфекційних хвороб, за виключенням грипу та ГРВІ. Щоб грамотно протидіяти цим хворобами, а також COVID-19, необхідна набагато більша кількіст лікарів-епідеміологів, ніж на сьогодні є в нашій державі.
Автор: Ольга Купріянова
рейтинг: 
Оставить комментарий
Новость дня
Последние новости
все новости дня →
  • Топ
  • Сегодня

Опрос
Ви часто занимаетесь сексом на першому побаченні?