Авторизация

Нерівність зарплат лікарів первинної та вторинної ланки треба виправляти – Володимир Зеленський

Нерівність зарплат лікарів первинної та вторинної ланки треба виправляти – Володимир Зеленський
Ситуацію, яка склалася із заробітними платами лікарів у результаті впровадження медичної реформи, слід виправляти. Мова йде про нерівність оплати праці лікарів первинної та вторинної ланки. Про це під час робочого візиту до Полтавської області говорив Президент України Володимир Зеленський.
Пан Президент зауважив, що в результаті впровадження медичної реформи ситуація із зарплатами лікарів первинної ланки помітно покращилася, а от лікарі «вторинки» так і не стали заробляти суттєво більше. Тому виникла несправедлива по відношенню до лікарів вторинної ланки ситуація, коли вони заробляють значно менше, ніж їхні колеги з «первинки». Це неправильно і так не має бути, вважає пан Зеленський. Тож дану ситуацію слід терміново вирішувати, піднявши заробітки лікарів «вторинки».
Також пан Президент повідомив, що чекає від Уряду та МОЗ презентації плану збереження районних лікарень та покращення медичної допомоги у сільській місцевості. Цей план буде стосуватися роботи опорних лікарень, а також розбудови мережі сільських медичних закладів. Наразі питання протидії закриттю лікарень доводиться вирішувати в «ручному режимі», зазначив Володимир Зеленський, а так довго тривати не може.
Автор: Ольга Купріянова
рейтинг: 
Оставить комментарий
Новость дня
Последние новости
все новости дня →
  • Топ
  • Сегодня

Опрос
Оцените работу движка