Авторизация

Приватний медичний заклад може виписати е-направлення пацієнту за умови підключення до ЕСОЗ

Приватний медичний заклад може виписати е-направлення пацієнту за умови підключення до ЕСОЗ
Про те, що приватні медичні заклади є повноцінними учасниками процесу охорони здоров’я , в Національній службі здоров’я України наголошували вже давно. Чимало приватних лікарень законтрактовані з НСЗУ на надання медичних послуг за тим чи іншим пакетом Програми медичних гарантій. Проте чи може приватна лікарня видати електронне направлення пацієнту, якщо підписаного договору з НСЗУ заклад не має? У Національній службі здоров’я України повідомляють – може, за умови підключення до електронної системи охорони здоров’я (ЕСОЗ).
Таку інформацію на своїй сторінці у Facebook повідомляє Національна служба здоров’я. Отже, якщо приватний медичний заклад не законтрактований з НСЗУ, він все одно має право виписувати електронні направлення пацієнтам в межах дії Програми медичних гарантій. Для цього медзаклад повинен мати підключену до ЕСОЗ медичну інформаційну систему. Ще одна обов’язкова умова – юридична особа повинна бути обов’язково зареєстрованою, а її працівники – офіційно оформленими в штат.
За виданим е-направленням кошти за надані медичні послуги в лікарні, куди звернеться пацієнт, сплатить НСЗУ. Для цього лікарня, яка надасть послуги за направленням, обов’язково повинна мати чинний договір з НСЗУ. Тобто, видати е-направлення без укладеного з НСЗУ договору можна, а ось надати послугу та отримати за неї оплату від держави – ні.
Автор: Ольга Купріянова
рейтинг: 
Оставить комментарий
Новость дня
Последние новости
все новости дня →
  • Топ
  • Сегодня

Опрос
Ви часто занимаетесь сексом на першому побаченні?