Авторизация

У ВООЗ надали прогнози щодо того, які штами грипу будуть циркулювати у цьому сезоні

У ВООЗ надали прогнози щодо того, які штами грипу будуть циркулювати у цьому сезоні
У Всесвітній організації охорони здоров’я надали прогнози щодо того, які штами вірусу грипу будуть циркулювати цього епідеміологічного сезону. Як повідомляють на сторінці у Facebook Центру громадського здоров’я МОЗ з посиланням на ВООЗ, це вірус грипу наступних штамів:
грип A – Guangdong-Maonan;
грип A – Hong Kong;
грип В – Washington;
грип В – Phuket.
Назва регіону у штамі – це місце, де даний вірус грипу вперше було зафіксовано.
Для профілактики грипу, спричиненого цими штамами вірусу, в Україну буде доставлено 520 тисяч доз вакцин. Ще 145 тисяч доз вакцин буде доставлено до нашої країни для профілактики грипу 3-х найбільш поширених штамів. Вакцини, які надійдуть до України, – французького, корейського та голландського виробництва.
Центр громадського здоров’я нагадує – минулого року від ускладнень грипу в Україні помер 71 пацієнт. Найбільш надійним захистом від хвороби лікарі називають щорічну вакцинацію, яку слід проводити у жовтні-листопаді. Через те, що відбуваються постійні антигенні зміни вірусу грипу, Всесвітня організація охорони здоров’я, на основі досліджень, кожного року оновлює рекомендації щодо необхідного складу вакцин. Спираючись на ці рекомендації, фармацевтичні компанії виробляють вакцини від грипу, актуальні на поточний епідсезон. Для України актуальні рекомендації ВООЗ щодо циркуляції вірусу грипу в Північній півкулі.
Автор: Ольга Купріянова
рейтинг: 
Оставить комментарий
Новость дня
Последние новости
все новости дня →
  • Топ
  • Сегодня

Опрос
Ви часто занимаетесь сексом на першому побаченні?