Авторизация

В Україні наразі є більше 4,5 тисяч апаратів ШВЛитр. – Степанов

В Україні наразі є більше 4,5 тисяч апаратів ШВЛитр. – Степанов
В українських лікарнях зараз є 4714 апаратів штучної вентиляції легень. Про це в інтерв’ю «Радіо Свобода» повідомив міністр охорони здоров’я України Максим Степанов. За словами пана міністра, цієї кількості абсолютно достатньо для ефективної протидії коронавірусній загрозі в нашій країні.
Зазначеними апаратами ШВЛ укомплектовані лікарні, які уклали з Національною службою здоров’я договір за пакетом послуг, пов’язаних з лікуванням COVID-19. Усього для прийому коронавірусних хворих обладнано близько 35 тисяч ліжок в українських лікарнях. На таку кількість ліжок понад 4,5 тисяч апаратів ШВЛ – це «більше, ніж достатньо». Так стверджує Максим Степанов.
Очільник МОЗ пояснив, що штучна вентиляція легень – це не терапевтичний засіб. Це екстрена допомога пацієнту, у якого в наслідок хвороби розвинулася дихальна недостатність. Апарат ШВЛ дозволяє підтримати його життєдіяльність, поки організм впорається з недугою самостійно або ж за допомогою ліків. Апарати ШВЛ необхідні при найбільш тяжких перебігах COVID-19, коли людина вже не може дихати самостійно. На жаль, смертність серед таких пацієнтів доволі висока.
Автор: Ольга Купріянова
рейтинг: 
Оставить комментарий
Новость дня
Последние новости
все новости дня →
  • Топ
  • Сегодня

Опрос
Ви часто занимаетесь сексом на першому побаченні?