Авторизация

Регулярна фізична активність – ефективний способ профілактики серцево-судинних захворювань

Регулярна фізична активність – ефективний способ профілактики серцево-судинних захворювань
Здоровий спосіб життя, зокрема регулярна фізична активність – дієвий спосіб профілактики серцево-судинних патологій. Про це нагадує Центр громадського здоров’я МОЗ на свої сторінці у Facebook.
Регулярні помірні фізичні навантаження сприяють нормалізації артеріального тиску, профілактиці ішемічної хвороби серця та інших серцево-судинних недуг. Крім того, численні дослідження показують, що саме фізично активний спосіб життя зменшує ризики розвитку інсульту, онкологічних патологій, цукрового діабету, сприяє покращенню травлення, функціонування органів та систем людського організму.
Фізична активність дозволяє підтримувати оптимальну масу тіла. А струнке, підтягнуте тіло – це підвищення самооцінки, покращення загального самопочуття.
За інформацією Центру громадського здоров’я, люди, які ведуть малорухливий спосіб життя, мають на 20-30% вищий ризик смертності, ніж фізично активні особи. Відповідно до Глобального плану дій ВООЗ щодо підвищення рівня фізичної активності людей, розрахованого на 2018-2030 роки, фізична активність корисна не лише для здоров’я, а й для соціального та економічного розвитку. Також вона є однією з важливих умов сталого розвитку суспільства. Тож експерти закликають більше рухатися і частіше перебувати на свіжому повітрі.
Автор: Ольга Купріянова
рейтинг: 
Оставить комментарий
Новость дня
Последние новости
все новости дня →
  • Топ
  • Сегодня

Опрос
Оцените работу движка