Авторизация

Неувязка браку фінансування психіатричних лікарень гостро стоїть в Україні – Максим Степанов

Неувязка браку фінансування психіатричних лікарень гостро стоїть в Україні – Максим Степанов
В нашій країні гостро стоїть питання браку фінансування психіатричних лікарень. Про це в ефірі телеканалу «Україна 24» заявив очільник МОЗ Максим Степанов. На сьогодні, за даними пана міністра, психіатричні лікарні недофінансовані на 70%, якщо порівнювати з минулорічним фінансуванням.
Така непроста ситуація склалася через перехід з 1 квітня 2020 року на нову модель фінансування медичних закладів. З одного боку, НСЗУ не проявила гнучкості щодо установ цієї доволі специфічної медичної галузі, з іншого – керівництво психіатричних лікарень у більшості випадків виявилося абсолютно неготовим до змін.
За інформацією від пана Степанова, минулого тижня пройшла нарада лікарів, які працюють у сфері забезпечення психічного здоров’я, та представників НСЗУ. У МОЗ та НСЗУ намагаються вирішити складну ситуацію з фінансуванням психіатричних лікарень, яка склалася. Уже зараз, за словами Максима Степанова, розпочався процес переукладання договорів між НСЗУ та психіатричними медичними установами про перехідне фінансування. Ці договори будуть діяти до кінця поточного року.
З 2021 року психіатричні та протитуберкульозні лікарні будуть отримувати додаткове фінансування за окремою програмою МОЗ як медичні установи специфічних галузей охорони здоров’я.
Автор: Ольга Купріянова
рейтинг: 
Оставить комментарий
Новость дня
Последние новости
все новости дня →
  • Топ
  • Сегодня

Опрос
Ви часто занимаетесь сексом на першому побаченні?