Авторизация

Для госпіталізації пацієнтів з COVID-19 підготовано 36 тисяч ліжок у медичних закладах – МОЗ

Для госпіталізації пацієнтів з COVID-19 підготовано 36 тисяч ліжок у медичних закладах – МОЗ
За інформацією, поданою на сайті МОЗ, 36 тисяч ліжок у лікарнях країни готові для госпіталізації пацієнтів з коронавірусною інфекцією COVID-19. До того ж, 11200 з цих ліжок мають доступ до точок подачу кисню, що дуже важливо для лікування пацієнтів з важкою формою захворювання.
Відомо, що органом-мішенню COVID-19 є легені. Через хворобу у пацієнтів з середнім та важким перебігом хвороби часто розвивається пневмонія, дихальна недостатність. Для лікування таких важких хворих необхідна киснева терапія. Тож обладнання лікарень точками подачу кисню є вкрай важливим для боротьби з COVID-19, наголошують у МОЗ.
Станом на 31 серпня 2020 року пацієнтами з COVID-19 у лікарнях вже зайнято майже 10 тисяч ліжок. Це підтверджені випадки, а також пацієнти з підозрою на COVID-19. У МОЗ наголошують, що зараз є тенденція до збільшення кількості госпіталізованих хворих з цим типом коронавірусу, якщо порівнювати з весною поточного року. Наприклад, за період з 24 по 30 серпня 2020 року до стаціонару через COVID-19 потрапило 2829 українських пацієнтів, а за період з 18 по 24 травня 2020 року – 749. Це наочно показує, що друга хвиля COVID-19 в Україні вже у самому розпалі, і коли ситуація піде на покращення, нікому достеменно не відомо.
Автор: Ольга Купріянова
рейтинг: 
Оставить комментарий
Новость дня
Последние новости
все новости дня →
  • Топ
  • Сегодня

Опрос
Ви часто занимаетесь сексом на першому побаченні?