Авторизация

З 1 січня 2021 року МОЗ планує запровадити стандарти якості роботи сімейних лікарів

З 1 січня 2021 року МОЗ планує запровадити стандарти якості роботи сімейних лікарів
Міністр охорони здоров’я України Максим Степанов повідомив про плани МОЗ запровадити з 1 січня 2021 року стандарти якості роботи сімейних лікарів. Про це пан міністр повідомив під час чергового прес-брифінгу.
Серед критеріїв, які будуть включені до оцінки праці сімейних лікарів, буде охоплення пацієнтів плановою вакцинацією, лікування хворих на COVID-19 та інше. Які ще критерії будуть впливати на оцінку роботи сімейних лікарів, у МОЗ поки не повідомляють.
Введення стандартів якості роботи лікарів первинної ланки планується задля диференціації оплати їх праці. З 2021 року на зарплати сімейних лікарів буде впливати не лише кількість заключених декларацій, а і безпосередньо якість роботи, запевняють у МОЗ. Неякісна робота сімейного лікаря повинна мати відповідні фінансові санкції, вважає Максим Степанов. Якщо робота лікаря не відповідає встановленим критеріям якості, до його зарплати має бути застосований понижуючий коефіцієнт.
Які саме критерії ще будуть впливати на оцінку роботи лікарів первинної ланки з 1 січня 2021 року, буде оприлюднено вже найближчим часом, запевняють у МОЗ.
Автор: Ольга Купріянова
рейтинг: 
Оставить комментарий
Новость дня
Последние новости
все новости дня →
  • Топ
  • Сегодня

Опрос
Ви часто занимаетесь сексом на першому побаченні?