Авторизация

Україна належить до країн з високим ризиком спалаху поліомієліту

Україна належить до країн з високим ризиком спалаху поліомієліту
Україна належить до країн з високим ризиком спалаху поліомієліту. Про це повідомляє Центр громадського здоров’я МОЗ. Тож експерти Центру нагадують батькам про необхідність щеплення дітей від цієї важкої хвороби відповідно до Національного календаря вакцинації. Масове порушення строків рутинної (планової) вакцинації може спричинити нові спалахи цієї вкрай небезпечної хвороби.
Поліомієліт – це гостра інфекційна вірусна хвороба, збудник якої найчастіше потрапляє до організму людини через брудні руки, заражену воду та їжу. Найбільш сприятливі до вірусу поліомієліту діти у віці до 5-ти років. Захворювання провокує серйозні ураження центральної нервової системи, які нерідко призводять до паралічу та навіть смерті пацієнта.
Лікування від поліомієліту наразі не існує. Проте захиститися від нього можна – шляхом своєчасного та повного курсу вакцинації. Серйозний захист від вірусу поліомієліту забезпечує введення 6-ти доз вакцини.
За українським календарем щеплень імунізація від поліомієліту повинна проводитися у віці 2, 4, 6, 18 місяців, 6 та 14 років. У Центрі громадського здоров’я повідомляють, що на сьогодні в Україні є достатня кількість вакцин для профілактики поліомієліту, закуплених за державний кошт. Це щеплення є безкоштовним для громадян України.
Автор: Ольга Купріянова
рейтинг: 
Оставить комментарий
Новость дня
Последние новости
все новости дня →
  • Топ
  • Сегодня

Опрос
Оцените работу движка