Авторизация

Кількість приватних медичних закладів первинної ланки, які підписали договори з НСЗУ, постійно зростає

Кількість приватних медичних закладів первинної ланки, які підписали договори з НСЗУ, постійно зростає
Близько третини від загальної кількості медичних установ «первинки», які підписали договір з НСЗУ, – це приватні медичні заклади та лікарі-ФОП. Про це Національна служба здоров’я України повідомляє на своїй сторінці у Facebook. Крім того, їхня кількість постійно зростає. Наприклад, на початку 2019 року їх було усього 204, а наразі вже 548. Це свідчить про те, що механізм співпраці з НСЗУ є прозорим та вигідним для багатьох установ приватної медицини.
Якщо говорити про вторинну ланку надання медичної допомоги, то з 1 квітня 2020 року НСЗУ вже законтрактувала 4 лікарі-ФОП та 60 приватних медустанов. Мова йде про амбулаторну вторинну допомогу, проведення інструментальних досліджень та діагностичних процедур, реабілітацію, проведення хірургічних операцій, хіміотерапію для онкохворих пацієнтів.
Якщо приватний медичний заклад підписав з НСЗУ договір, він мусить надавати пацієнтам медичні послуги у межах обраного пакету з Програми медичних гарантій. Пацієнт, при цьому, не платить за отримані послуги. З медичним закладом розраховується НСЗУ згідно зі встановленими тарифами.
Автор: Ольга Купріянова
рейтинг: 
Оставить комментарий
Новость дня
Последние новости
все новости дня →
  • Топ
  • Сегодня

Опрос
Оцените работу движка