Авторизация

Вакцина проти COVID-19 в Україні може з’явитися не раніше весни 2021 року – Віктор Ляшко

Вакцина проти COVID-19 в Україні може з’явитися не раніше весни 2021 року – Віктор Ляшко
Ймовірність того, що вакцини проти COVID-19 надійдуть в Україну раніше весни 2021 року, доволі низька. Про це в ефірі телевізійної передачі «Свобода слова» заявив головний санітарний лікар України Віктор Ляшко. Він повідомив, що наразі у світі є 155 вакцин-кандидатів проти даної хвороби, 7 з них уже увійшли до фінальної стадії клінічних досліджень. Проте реальних строків завершення цих досліджень та початку масового виробництва вакцин поки ніхто не називає. Тож раніше весни наступного року вакцини проти COVID-19 навряд чи надійдуть до України.
Пан Ляшко розповів і про можливу вартість вакцин. За його інформацією, 1 доза вакцини проти COVID-19 китайського виробництва буде коштувати приблизно 20 доларів. Передбачається, що для формування імунітету будуть необхідні 2 дози. Тож усього на вакцинацію для 1-ї людини може буди витрачено близько 40 доларів. Проте це все – лише попередні дані, на які поки не варто опиратися.
Чи буде платити за вакцинацію держава, поки не повідомляється. У першу чергу у МОЗ планують щепити медичних працівників, які входять до найбільшої групи ризику щодо COVID-19. Також обов’язково вакцинують силовиків, людей похилого віку та пацієнтів з хронічними хворобами.
Автор: Ольга Купріянова
рейтинг: 
Оставить комментарий
Новость дня
Последние новости
все новости дня →
  • Топ
  • Сегодня

Опрос
Ви часто занимаетесь сексом на першому побаченні?