Авторизация

В НСЗУ розповіли про особливості допомоги пацієнтам при інфарктах та інсультах

В НСЗУ розповіли про особливості допомоги пацієнтам при інфарктах та інсультах
В Національній службі здоров’я України розповіли про особливості медичних послуг пацієнтам з інфарктами та інсультами в межах Програми медичних гарантій (ПМГ). Інформацію про це повідомляється на сторінці відомства у Facebook.
Зазначається, що з 1 липня 2020 року тарифи на лікування цих гострих станів було суттєво збільшено: гострого інфаркту міокарду – на 88%, гострого мозкового інсульту – на 40%. Якщо у пацієнта є ознаки інфаркту чи інсульту, слід звернутися до швидкої медичної допомоги за коротким номером 103 та чекати приїзду медиків. «Швидка» повинна доставити пацієнта у найближчий медичний заклад, який має з НСЗУ договір на надання медичних послуг хворим з інфарктом та інсультом.
Щоб мотивувати лікарів «швидкої» везти пацієнтів саме в ці медичні заклади, а не просто у найближчі, в НСЗУ пропонують у ПМГ на 2021 рік впровадити підвищувальний коефіцієнт тим бригадам «швидкої», які дотримуються правильних маршрутів пацієнтів. Також у 2021 році НСЗУ ініціює включення до програми «Доступні ліки» препаратів для хворих, які перенесли інфаркт чи інсульт. Впровадити в життя ці ініціативи можна буде, якщо бюджет на медицину в Україні буде складати мінімум 5% від ВВП, наголошують в НСЗУ.
Автор: Ольга Купріянова
рейтинг: 
Оставить комментарий
Новость дня
Последние новости
все новости дня →
  • Топ
  • Сегодня

Опрос
Ви часто занимаетесь сексом на першому побаченні?