Авторизация

В Україну за державний кошт доставили стовбурові клітини для трансплантації кісткового мозку

В Україну за державний кошт доставили стовбурові клітини для трансплантації кісткового мозку
В Україну вперше за державний кошт доставили з-за кордону стовбурові клітини від неродинного донора для трансплантації кісткового мозку. Про це повідомляє заступник міністра охорони здоров’я України з питань європейської інтеграції Ігор Іващенко. Раніше держава ніколи не фінансувала подібні процедури, зазначають у МОЗ.
Подібне фінансування стало можливим завдяки внесенню змін до Постанови Уряду №707. Відтепер держава має компенсувати пацієнту витрати, пов’язані з отриманням стовбурових клітин з територій інших держав. Раніше ці витрати повністю лягали на плечі пацієнтів. Також Ігор Іващенко нагадує, що 5 серпня поточного року було прийнято Постанову Уряду, яка суттєво змінила порядок перевезення донорського матеріалу через державний кордон України.
Нагадаємо, трансплантація органів та кісткового мозку в Україні почала розвиватися після того, як на законодавчому рівні було дозволено в нашій державі пересаджувати органи від неродинних донорів. Раніше це було заборонено, що значно звужувало коло можливостей українських пацієнтів. Їм доводилося їздити за трансплантацією органів за кордон, але багато хто просто не доживав до необхідної операції. Зараз ситуація з трансплантологією в Україні докорінно змінюється. У МОЗ повідомили, що ця галузь є однією з пріоритетних для відомства.
Автор: Ольга Купріянова
рейтинг: 
Оставить комментарий
Новость дня
Последние новости
все новости дня →
  • Топ
  • Сегодня

Опрос
Ви часто занимаетесь сексом на першому побаченні?