Авторизация

Якщо в 1-го учня виявлять COVID-19, весь клас буде йти на самоізоляцію – МОЗ

Якщо в 1-го учня виявлять COVID-19, весь клас буде йти на самоізоляцію – МОЗ
1 вересня, а з ним і початок нового навчального року вже зовсім близько, тому в МОЗ надають все нові і нові рекомендації щодо безпечної організації учбового процесу в умовах пандемії COVID-19. Їх під час щоденних прес-брифінгів оголошує міністр охорони здоров’я України Максим Степанов.
Отже, за словами пана Степанова, якщо хоча б в одного учня з класу чи студента з групи буде підтверджено COVID-19, всі його однокласники чи одногрупники мусять піти на 14-денну самоізоляцію. Чи стосується це вчителів та викладачів, міністр не уточнив. Також неясно, яким чином у ці 2 тижні буде відбуватися навчальний процес у конкретному класі чи групі: переведено в режим online, чи тимчасово призупинено?
З інших рекомендації голова МОЗ наголосив на важливості максимального обмеження пересування учнів між класами, розробленні адміністрацією закладу маршрутів пересування дітей для уникнення їх скупчення. Повинні використовуватися усі наявні входи до навчального закладу. Між уроками рекомендується встановити інтервал у 15 хвилин, щоб був час гарно провітрити приміщення.
Якщо в учня чи студента під час занять виявилися ознаки COVID-19, його повинні помістити у спеціально підготовану кімнату-ізолятор та повідомити про це батьків. Далі батьки, вчителі та медичний персонал, який працює в навчальному закладі, мусять прийняти рішення, чи транспортувати дитину до лікарні, чи дочекатися приїзду батьків. Після того, як дитина з симптомами хвороби покинула приміщення, його слід провітрити та дезінфікувати.
Перераховані правила будуть діяти як для середніх, так і для вищих навчальних закладів, наголошують у МОЗ.
Автор: Ольга Купріянова
рейтинг: 
Оставить комментарий
Новость дня
Последние новости
все новости дня →
  • Топ
  • Сегодня

Опрос
Ви часто занимаетесь сексом на першому побаченні?