Авторизация

Через епідемію COVID-19 прогнозується зростання кількості пацієнтів із хронічними хворобами легень – Ірина Микичак

Через епідемію COVID-19 прогнозується зростання кількості пацієнтів із хронічними хворобами легень – Ірина Микичак
27 серпня 2020 року стартувала інформаційна кампанія «30 секунд проти ХОЗЛ (хронічного обструктивного захворювання легень)». На її відкритті була присутня заступниця міністра охорони здоров’я України Ірина Микичак. Вона дала невтішні прогнози: через епідемію коронавірусної інфекції COVID-19 прогнозується зростання кількості хворих на ХОЗЛ, оскільки органом-мішенню цього коронавірусу є саме легені.
Також було повідомлено, що сьогодні на ХОЗЛ страждає 1,5 мільйон українців, що становить близько 10% дорослого населення країни. Кожна 4-5 людина в Україні помирає від дихальної недостатності.
ХОЗЛ – це хронічне невиліковне прогресуюче захворювання, яке найчастіше розвивається через тривале вдихання людиною шкідливих речовин та газів. Тож найбільше хворих на ХОЗЛ серед курців, жителів індустріальних, забруднених міст та людей похилого віку. І хоча хвороба є невиліковною, вчасна діагностика та раннє лікування зможуть суттєво покращити якість життя пацієнта та відтермінувати такі неприємні симптоми, як хронічний кашель, проблеми із диханням.
До симптомів ХОЗЛ належать:
задишка;
хронічний кашель з виділенням мокротиння;
дихання зі свистом;
постійне відчуття стиснення грудей.
На пізніх стадіях ХОЗЛ у пацієнтів розвивається дихальна недостатність.
Автор: Ольга Купріянова
рейтинг: 
Оставить комментарий
Новость дня
Последние новости
все новости дня →
  • Топ
  • Сегодня

Опрос
Оцените работу движка