Авторизация

З початку 2020 року в Україні зафіксовано 8 випадків правця

З початку 2020 року в Україні зафіксовано 8 випадків правця
З початку поточного року на території нашої країни зафіксовано 8 випадків важкої, смертельно небезпечної хвороби правець. Серед хворих 5 дорослих пацієнтів, 3 – дітей. Правець фіксувався у Вінницькій, Київській, Волинській, Миколаївській, Львівській, Чернігівській та Полтавській областях. Таку інформацію надає Центр громадського здоров’я МОЗ.
У Центрі громадського здоров’я нагадують, що правцем можна заразитися при пошкодженні шкіри чи слизових оболонок при травмуванні. Тоді токсин потрапляє до організму і викликає дуже сильну інтоксикацію.
За статистикою, до 50% хворих на правець помирає. Вкрай важливо якомога раніше почати лікування. Це введення специфічної сироватки та інших препаратів. Найкращий же спосіб захиститися від правця – вакцинація.
Правець викликає дуже серйозні неврологічні порушення. Його симптоми можуть проявитися через 3-21 день після зараження. Серед них наступні:
головний біль;
надмірне потовиділення;
підвищення температури тіла;
сильні спазми м’язів;
ригідність шиї;
вкрай сильне напруження у тілі;
дуже болісні судоми.
Через сильні спазми м’язів у хворого виникають суттєві проблеми з диханням, через що він може задихнутися. Також токсин згубно впливає майже на всі органи, якийсь із них може відмовити, і людина помирає.
У Центрі громадського здоров’я МОЗ закликають потурбуватися про себе і своїх дітей та вчасно зробити всі необхідні щеплення від правця.
Автор: Ольга Купріянова
рейтинг: 
Оставить комментарий
Новость дня
Последние новости
все новости дня →
  • Топ
  • Сегодня

Опрос
Оцените работу движка