Авторизация

З 1 вересня зарплати українських медиків стануть вищими – Максим Степанов

З 1 вересня зарплати українських медиків стануть вищими – Максим Степанов
З 1 вересня 2020 року зарплати українських медиків повинні зрости. Про це під час щоденного прес-брифінгу нагадав міністр охорони здоров’я України Максим Степанов. Комітет Верховної Ради з питань бюджету підтримав пропозицію Уряду та затвердив виділення на це коштів з державного бюджету України.
Мета МОЗ, заявляє пан Степанов, – суттєве збільшення заробітних плат медичних працівників. Наприклад, зарплата лікаря, який щойно закінчив інтернатуру, повинна становити 20-25 тисяч гривень, вважає пан міністр. Звичайно, одразу такого значного підвищення оплати праці медичних працівників досягти не вдасться, з 1 вересня будуть лише певні надбавки. Але вже з 1 січня 2021 року зарплата медиків має суттєво зрости, наголошує очільник МОЗ. Над цим МОЗ та Уряд вже працює, говорить Максим Степанов.
За даними МОЗ, рівень оплати праці медиків в Україні наразі на 30% нижчий, ніж середня оплата праці за іншими спеціальностями по Україні. Така ситуація є несправедливою і неприйнятною, стверджує пан Степанов.
1 вересня вже дуже скоро. Тож менше, ніж за тиждень, стане ясно, на скільки реально буде підвищено заробітки наших медичних працівників.
Автор: Ольга Купріянова
рейтинг: 
Оставить комментарий
Новость дня
Последние новости
все новости дня →
  • Топ
  • Сегодня

Опрос
Ви часто занимаетесь сексом на першому побаченні?