Авторизация

Близько 1 мільйона українців перебувають у стані ремісії після лікування раку

Близько 1 мільйона українців перебувають у стані ремісії після лікування раку
Лікування раку на ранній стадії часто дає позитивні результати. За інформацією Центру громадського здоров'я МОЗ, зараз на обліку в Україні перебуває близько 1 мільйона українців, які пройшли успішне лікування онкопатології і знаходяться в стані ремісії. У Центрі громадського здоров'я відзначають, що щорічно кількість людей, які можуть повернутися до нормального життя після лікування раку, зростає. Правда, і статистика захворюваності онкологічними захворюваннями збільшується.
Лікарі попереджають: після онкологічного захворювання, навіть успішно вилікуваного, не можна повністю розслаблятися. Адже перенесений рак багаторазово збільшує ризик розвитку серцево-судинних патологій, діабету, остеопорозу і появи нового злоякісного утворення. Тому лікарі кажуть про стан ремісії, при якій потрібно завжди пам'ятати про ризик повторного розвитку хвороби.
Щоб знизити ризик розвитку рецидиву, слід:
Регулярно здійснювати профілактичні візити до свого онколога.
Терміново повідомляти лікаря про появу підозрілих симптомів. До них відносяться сильна втомлюваність, біль, субфебрильна температура тіла, поява новоутворень тощо.
Дотримуватися здорового способу життя. Фізична активність, правильне харчування, відмова від шкідливих звичок зменшує ризик розвитку рецидиву.
Влітку захищати шкіру від шкідливої ​​дії ультрафіолету сонцезахисними кремами. Не рекомендується в спекотні дні бути на вулиці з 10:00 до 16:00.
Рак - це не вирок. Але потрібно вчасно звернутися до лікаря і почати лікування.
Автор: Ольга Купріянова
рейтинг: 
Оставить комментарий
Новость дня
Последние новости
все новости дня →
  • Топ
  • Сегодня

Опрос
Ви часто занимаетесь сексом на першому побаченні?