Авторизация

Більше половини українських підлітків пробували курити електронні сигарети

Більше половини українських підлітків пробували курити електронні сигарети
За статистикою Центру громадського здоров'я МОЗ, який посилається на Глобальне опитування молоді щодо вживання тютюну, більше половини українських підлітків у віці від 13 до 17 років хоча б раз в житті курили електронні сигарети. Більш того, кожен п'ятий з них курить електронні сигарети постійно.
31 травня був Всесвітній день без тютюну, започаткований ВООЗ ще у 1988 році. Однак в сьогоднішніх реаліях він набув трохи іншого забарвлення: в даний час ВООЗ закликає активно боротися саме з курінням електронних сигарет, а також з курінням молоді.
Тютюнові компанії усвідомили, що традиційне куріння стрімко втрачає популярність в суспільстві, і оперативно переорієнтувалися на випуск і популяризацію електронних сигарет, а також систем для нагрівання тютюну. У той же час, ВООЗ заявляє, що електронні сигарети шкодять здоров'ю, і рекомендує застосовувати до них і до систем нагрівання тютюну такі ж регуляторні норми, як і до звичайних сигарет.
На жаль, в Україні законодавство щодо електронних сигарет і систем нагрівання тютюну поки залишається неврегульованим. Через це існує факт агресивного маркетингу і просування даної продукції, а також її фактична доступність для дітей і підлітків.
Депутатам потрібно терміново звернути увагу на цю прогалину в законодавстві. Суспільству ж необхідно нарешті зрозуміти, що будь-яке куріння небезпечне для здоров'я: будь то прості сигарети, електронні або кальян.
Автор: Ольга Купріянова
рейтинг: 
Оставить комментарий
Новость дня
Последние новости
все новости дня →
  • Топ
  • Сегодня

Опрос
Ви часто занимаетесь сексом на першому побаченні?