Авторизация

Протитуберкульозні центри повинні бути профінансовані не гірше, ніж в 2019 році - МОЗ

Протитуберкульозні центри повинні бути профінансовані не гірше, ніж в 2019 році - МОЗ
Питання роботи фтизіатричних лікарень по всій країні сьогодні є дуже актуальним. Адже через впровадження нової моделі фінансування галузі охорони здоров'я в рамках медичної реформи з 1 квітня 2020 року, багато які з цих медичних установ виявилися на грані закриття.
У зв'язку з цим, міністр охорони здоров'я України Максим Степанов доручив колегам з МОЗ провести широкий аналіз ситуації, що склалася, і знайти шляхи вирішення проблеми. Для цього створюються експертні групи, які розбираються з недостатнім фінансуванням кожної конкретної фтизіатричної установи країни.
Заступник міністра охорони здоров'я України Ірина Микичак побувала з робочим візитом в Тернопільському регіональному фтизіопульмонологічному медичному центрі. Там вона заявила: «Ми будемо намагатися виправити ситуацію так, щоб всі фтизіатричні установи були профінансовані не нижче рівня бюджету 2019 року».
Раніше міністр охорони здоров'я України Максим Степанов заявляв, що необхідно в найкоротші терміни вирішити проблему фінансування багатьох медичних установ країни. За його даними, 984 лікарні з функціонуючих в Україні 1747-ми мають дефіцит фінансування в порівнянні з минулим роком, при цьому дефіцит деяких з них досягає 85%.
Автор: Ольга Купріянова
рейтинг: 
Оставить комментарий
Новость дня
Последние новости
все новости дня →
  • Топ
  • Сегодня

Опрос
Оцените работу движка