Авторизация

Обережно, кліщі: з початку року в Україні зафіксовано понад 200 випадків хвороби Лайма

Обережно, кліщі: з початку року в Україні зафіксовано понад 200 випадків хвороби Лайма
За даними Центру громадського здоров'я, з початку 2020 року в нашій країні зафіксовано 236 випадків зараження хворобою Лайма. Це небезпечне інфекційне захворювання, яке виникає після укусу інфікованого кліща.
У 2019 році в Україні було зафіксовано понад 4 тисячі випадків інфікування хворобою Лайма. Але в цьому році все ще попереду, адже період активності кліщів тільки почався. Тому лікарі закликають бути обережними і вживати всіх можливих заходів, щоб не допустити укусу кліща.
Хвороба Лайма, або кліщовий бореліоз - це інфекційне захворювання, яке може провокувати ураження нервової системи людини, а також негативно впливає на роботу внутрішніх органів і систем. Більшість випадків зараження в Україні трапляється в період з травня по листопад. Заразитися можна лише від зараженого кліща, від хворої людини до здорової хвороба не передається.
Якщо хворобу Лайма вчасно не діагностувати і не почати лікувати, наслідки для людини можуть бути дуже серйозними. Це неврологічні розлади, пошкодження кістково-м'язової (артрити), серцево-судинної системи. Можлива інвалідизація і у відкладеній перспективі - смерть.
Якщо вас або вашу дитину вкусив кліщ, слід звернутися в травмпункт, щоб правильно його витягти і взяти на аналіз як переносника можливих інфекцій. Зараження малоймовірне, якщо кліщ пробув в тілі людини менше доби, високоймовірне, якщо він там пробув більше 3-х діб. Тому чим раніше витягти кліща, тим краще. Вакцинації від хвороби Лайма поки не існує.
Автор: Ольга Купріянова
рейтинг: 
Оставить комментарий
Новость дня
Последние новости
все новости дня →
  • Топ
  • Сегодня

Опрос
Ви часто занимаетесь сексом на першому побаченні?