Авторизация

За нравом задишки можна визначити коронавірусну інфекцію COVID-19

За нравом задишки можна визначити коронавірусну інфекцію COVID-19
Задишка - один з головних симптомів коронавірусної інфекції COVID-19. Особливо вона характерна для важкого перебігу хвороби. Тому якщо у хворого виникає подібний симптом, рекомендується відразу ж звертатися за медичною допомогою. Характер задишки при COVID-19 відрізняється від проблем з диханням, викликаних іншими захворюваннями.
При коронавірусній інфекції COVID-19 досить інтенсивна задишка найчастіше з'являється у пацієнтів на 4-8 день перебігу хвороби. Однак бувають випадки, коли даний симптом з'являється і на 10 день після виникнення перших симптомів захворювання. Також наголошується, що важлива динаміка розвитку симптомів COVID-19: якщо дихати стає з кожним днем ​​або навіть годиною важче, це дуже тривожний сигнал. Якщо проблеми з диханням викликають звичайні побутові справи, ходьба, рухи тіла, потрібно терміново в лікарню.
При COVID-19 задишка іноді стає більшою, але температура тіла при цьому не піднімається або навіть падає. Також для COVID-19 не характерно посилення кашлю, але дихати стає все важче і важче.
Лікарі відзначають, що з'явився ще один вид задишки, лише побічно пов'язаний з COVID-19. Це, по суті, прояв паніки, коли людина починає задихатися, лише дізнавшись про свій діагноз. Такий вид задишки не підсилюється під час фізичних навантажень, ходьби. На таку задишку людина сама себе несвідомо програмує, знаючи про основні симптоми коронавірусної інфекції COVID-19 і починаючи шукати їх у себе.
Коронавірусна інфекція COVID-19 може протікати у людини дуже по-різному: може бути безсимптомною або з легкими проявами хвороби або ж з серйозними, небезпечними для життя симптомами. Тому так важливо уважно спостерігати за динамікою свого самопочуття, якщо ви все-таки захворіли. Контролювати рівень кисню в крові в домашніх умовах допоможе такий прилад, як пульсоксиметр. Якщо у вас задишка і показники на приладі не в межах норми, терміново звертайтеся за медичною допомогою.
Автор: Ольга Купріянова
рейтинг: 
Оставить комментарий
Новость дня
Последние новости
все новости дня →
  • Топ
  • Сегодня

Опрос
Ви часто занимаетесь сексом на першому побаченні?