Авторизация

«Охматдит» отримав реагенти для перевірки донорської крові на інфекції

«Охматдит» отримав реагенти для перевірки донорської крові на інфекції
Національна дитяча спеціалізована лікарня «Охматдит» нарешті отримала від держави реагенти і тест-системи для перевірки донорської крові. Мається на увазі тестування крові на ВІЛ та інші небезпечні інфекції, через які донорська кров стає непридатною для використання в медичній практиці. Про це на брифінгу повідомила заступник міністра охорони здоров'я України Світлана Шаталова.
Відзначається, що дані реагенти і тест-системи в «Охматдиті» закінчилися ще наприкінці минулого року. І якби не допомога лікарні від благодійних фондів, організацій та волонтерів, неясно, яким чином би перевірялася кров і як би її використовували для переливання й інших життєво важливих процедур. Подібна ситуація з поставками від держави є хоч і неприпустимою, однак, на жаль, цілком типовою для України. Керівництво МОЗ змінюється часто, і кожна нова команда звинувачує в подібних прорахунки стару. А страждають при цьому пацієнти і лікарі.
За словами Світлани Шаталової, подібна ситуація з відсутністю реагентів в «Охматдиті» - справжня злочинна недбалість. Оскільки без них неможливо протестувати донорську кров на ВІЛ, гепатити, сифіліс та інші небезпечні інфекції. За словами пані Шаталової, команда МОЗ на чолі з міністром охорони здоров'я України Максимом Степановим зробить все можливе, щоб подібні ситуації більше не повторювалися.
Нагадаємо, раніше Максим Степанов повідомляв, що через карантин, пов'язаний з кронавірусною інфекцією COVID-19, в Україні в 2-4 рази, залежно від регіону, знизилися запаси донорської крові. Це є дуже тривожним сигналом, тому зараз ситуацію, що склалася, намагаються вирішити на рівні МОЗ і регіональних Департаментів охорони здоров'я. Однак мало зібрати донорську кров, потрібно ще мати чим її перевірити, щоб не нашкодити пацієнту ще більше.
Автор: Ольга Купріянова
рейтинг: 
Оставить комментарий
Новость дня
Последние новости
все новости дня →
  • Топ
  • Сегодня

Опрос
Ви часто занимаетесь сексом на першому побаченні?