Авторизация

Обов'язковий електронний документообіг у лікарнях відтермінували через епідемію COVID-19


Обов'язковий електронний документообіг у лікарнях відтермінували через епідемію COVID-19
Другий етап медичної реформи, який стартував 1 квітня 2020 року, передбачає і широке впровадження електронного документообігу в охороні здоров'я. Саме так медустанови повинні звітувати перед Національною службою здоров'я. Однак епідемія коронавірусної інфекції COVID-19 внесла певні корективи в цей процес.


Отже, з 1 квітня всі заклади охорони здоров'я повинні вести електронні медичні записи і кодування діагнозів і медичних втручань за системою діагностично-споріднених груп. Ця система досить складна і об'ємна, для її успішного ведення лікарі і медсестри повинні освоїти певні електронні інструменти. Складно розібратися і з особливостями кодування. На все це потрібно чимало часу, якого у медпрацівників немає в умовах боротьби з COVID-19.



З огляду на складності, викликані епідемією COVID-19, НСЗУ відстрочила обов'язкове ведення документообігу медустановами в електронному вигляді до 1 липня 2020 року. Але така відстрочка діє не для всіх. Поки що можна не вести електронну звітність по таким пакетам медичних послуг, як «Хірургічні операції дорослим і дітям в стаціонарних умовах» і «Стаціонарна допомога дорослим та дітям без проведення хірургічних операцій».



Однак лікування хвороб органів дихання, інфекційних захворювань (зокрема і COVID-19), всі випадки госпітальної смерті вже зараз повинні фіксуватися в електронному вигляді. На ці випадки пільговий період до 1 липня 2020 роки не поширюється. У НСЗУ і МОЗ пояснюють, що електронна фіксація випадків подібних захворювань дозволяє оперативно відслідковувати розвиток епідемії COVID-19 в Україні та швидко приймати рішення по боротьбі з нею.
Автор: Ольга Купріянова

рейтинг: 
Оставить комментарий
Новость дня
Последние новости
все новости дня →
  • Топ
  • Сегодня

Опрос
Ви часто занимаетесь сексом на першому побаченні?