Авторизация

Як вберегти себе від укусу кліщів?

Як вберегти себе від укусу кліщів?
Прийшла весна, потеплішало, в тиші лісу ми намагаємося знайти місце для прогулянки під час епідемії коронавірусної інфекції COVID-19. Однак не варто забувати, що саме зараз в багато разів зростає небезпека укусу кліщів. Кліщі можуть бути переносниками такого небезпечного для людини захворювання, як хвороба Лайма, або кліщовий бореліоз, також можуть спровокувати не менше небезпечний кліщовий енцефаліт. Ось чому до профілактики укусу кліщів потрібно ставитися серйозно.
Отже, щоб захистити себе від кліщів в лісі або парку, слід:
Для походу на природу одягати одяг з довгими рукавами, завужені брюки, кофту з капюшоном, який варто надіти на голову, щоб не допустити потрапляння кліщів за комір. Також не варто забувати про головний убір, якщо немає капюшона, і закрите взуття.
Не ходити по чагарниках, краще пересуватися розчищеними стежками.
Перед тим, як пробути тривалий проміжок часу на природі, слід обробити відкриті ділянки шкіри спеціальними спреями проти комах (репелентами).
Уважно періодично оглядати одяг, тіло і волосся (свої і своїх супутників, особливо дітей).
Після повернення додому потрібно особливо уважно оглянути такі місця: навколо вух, в вухах, по лінії росту волосся, в пупку, в області під руками, паху, промежини, під колінами, між пальців ніг.
Якщо кліщ все-таки виявлений на тілі, не можна намагатися витягти його самостійно. Для цього слід звернутися до найближчого травмпункту. Там же можна попросити зробити аналіз на інфекції, які кліщ міг занести в людський організм. Чим раніше витягти кліща, тим нижча ймовірність інфікування.
Автор: Ольга Купріянова
рейтинг: 
Оставить комментарий
Новость дня
Последние новости
все новости дня →
  • Топ
  • Сегодня

Опрос
Ви часто занимаетесь сексом на першому побаченні?