Авторизация

Всесвітній день боротьби з бронхіальною астмою

Всесвітній день боротьби з бронхіальною астмою
Сьогодні, 11 грудня - Всесвітній день хворого на бронхіальну астму.
За даними ВООЗ 235 млн людей в усьому світі хворіють на астму.
Бронхіальна астма– хронічне запальне захворювання дихальних шляхів. Це найпоширеніше хронічне захворювання у дітей шкільного віку.
Станом на 2017 рік, за даними Центру медичної статистики МОЗ України зареєстровано 212883 хворих на бронхіальну астму з них 37 427 діти.
Основні ознаки астми:напади задухи, тяжке дихання, поява хрипів, кашлю який викликає набряк слизової оболонки дихальних шляхів.


До факторів ризику розвитку астми відносять:


спадкова схильність;
алергічні захворювання в ранньому дитинстві;
екологія;
часті хвороби дихальної системи.


Лікування


Астму не можна вилікувати, однак якщо дотримуватися рекомендацій лікарів та тримати її під контролем то якість життя пацієнта не постраждає. Іноді, легка форма астми у дітей зникає з віком.
При проявах симптомів бронхіальної астми або частих хворобах дихальної системи звернутися до лікаря. Тільки лікар може поставити діагноз та призначити лікування.
Потрібно налагодити зв'язок з лікарем та встановити партнерські взаємини. Отримати від лікаря всі необхідні рекомендації в рамках так званої "астма-школи". Це просвітницька робота лікарів для батьків разом з маленькими пацієнтами по бронхіальній астми.
Дотримуватись чистоти в будинку.
Усунути речі які можуть бути факторами ризику для захворювання.
За даними НСЗУ в 2019 році виписано 298 525 електронних рецептів на ліки проти бронхіальної астми. Це 3% від всіх виписаних рецептів за останній рік.
За цим посиланням https://bit.ly/35b7xm3 можна знайти аптеки в яких відпускають препарати для лікування бронхіальної астми за програмою "Доступні ліки".
Автор: Наталія Холявицька.
рейтинг: 
Оставить комментарий
Новость дня
Последние новости
все новости дня →
  • Топ
  • Сегодня

Опрос
Ви часто занимаетесь сексом на першому побаченні?