Авторизация

У “Феофанії” та медзакладах Академії медичних наук з 2020 року зможуть лікуватися всі


У “Феофанії” та медзакладах Академії медичних наук з 2020 року зможуть лікуватися всі
11 липня депутати Верховної Ради не підтримали законопроект щодо виключення лікарні “Феофанія” та медзакладів Академії медичних наук з принципу «гроші йдуть за пацієнтом».


Оскільки законопроект №10231 “Про внесення зміни до статті 87 Бюджетного кодексу України щодо фінансування забезпечення окремих програм та закладів охорони здоров'я” не ухвалили, всі медзаклади Державного управління справами (лікарня “Феофанія” та ін.) та Національної академії медичних наук України (НАМНУ) з 2020 року повинні перейти на модель оплати за медичну послугу. Для цього вони мають автономізуватися і укласти договори з Національною службою здоров’я України.



Послуги у рамках програми медичних гарантій у медзакладах ДУС і НАМНУ буде оплачувати Національна служба здоров’я.
“З 2020 року всі медичні заклади в України мають грати за єдиними правилами. Більше не повинно існувати привілейованих медичних систем, наприклад, окремих медичних систем для депутатів і чиновників. Ми створюємо єдиний медичний простір. Лікарні відкривають свої двері для пацієнта, який має право вибрати будь-який медзаклад для свого лікування. Гроші підуть за пацієнтом. Так лікарні отримають гроші”, - говорить заступник міністра охорони здоров’я України Павло Ковтонюк.



У 2020 році стара модель фінансування медзакладів більше не працюватиме. Це норма Закону України «Про державні фінансові гарантії медичного обслуговування населення». Аби надалі отримувати кошти з Держбюджету за медичні послуги, надані пацієнтам,, всі лікарні мають стати комунальними некомерційними підприємствами до кінця 2019 року і підписати договори з Національною службою здоров‘я України.
Джерело: http://moz.gov.ua

рейтинг: 
Оставить комментарий
Новость дня
Последние новости
все новости дня →
  • Топ
  • Сегодня

Опрос
Оцените работу движка