Авторизация

Більше 450 медиків і управлінців обговорили нові правила ліцензування


Більше 450 медиків і управлінців обговорили нові правила ліцензування
Понад 450 лікарів, керівників медичних закладів і управлінців у сфері охорони здоров’я з 18 областей долучились до обговорення запровадження професійного ліцензування лікарів.


Наразі МОЗ України разом з партнерами провело 7 публічних консультацій - у Києві (https://bit.ly/2PaWkL2), Львові (https://bit.ly/2VZJZMs), Ужгороді (https://bit.ly/2VlCnYj), Вінниці (https://bit.ly/2Yd1AkI), Харкові(https://bit.ly/2EpGtnQ), Сумах (https://bit.ly/2VRIiER) і Дніпрі (https://bit.ly/2M05fB1).



Консультації складаються з кількох послідовних частин: презентація плану запровадження безперервного професійного розвитку, презентація концепції професійного ліцензування, робота учасників консультації в групах щодо питань винесених на консультацію та обговорення. Серед питань, які виносять на публічну консультацію:


Критерії відбору та вимоги до членів Ліцензійної ради.
Процедура формування Ліцензійної ради.
Критерії автоматичного продовження ліцензії на новий строк та позбавлення ліцензії.
Побудова системи управління ризиками допуску до лікарської практики в контексті контролю якості надання медичної допомоги.
Особливості перехідного періоду для лікарів, що практикують.


Наступні консультації відбудуться в Черкасах (04.06), Одесі (07.06), Рівному (11.06). Лікарі, які не можуть бути присутніми на публічних консультаціях, але бажають висловити свої пропозиції, можуть зробити це за допомогою онлайн-опитування: https://bit.ly/2V9roBh.
“Ми спеціально обрали формат публічних консультацій, адже це ефективний інструмент для отримання конструктивних пропозицій у ході розробки нормативно-правових документів та чудовий спосіб комунікації з професійною аудиторією. Нам важливо спілкуватись з лікарями, бо зміни неможливо втілити без розуміння та підтримки з боку медичної спільноти”, - зазначає Тетяна Потупалова, державна експертка експертної групи з питань кадрової політики Директорату науки, інновацій, освіти та кадрів.



Учасники обговорення задоволені форматом консультацій і підтримують впровадження професійного ліцензування, а також зазначають, що це допоможе підвищити прозорість та престиж лікарської професії.



Публічні консультації - це невід’ємна частина прийняття і реалізації рішень трансформації охорони здоров’я. Для МОЗ України важливе чесне обговорення змін, що пропонуються до втілення, з професійною спільнотою. Думки, досвід та практика лікарської спільноти є необхідними, адже МОЗ України хоче втілити зміни, які будуть не номінальними, а справжніми і допоможуть підвищити якість медичних послуг.



За результатами консультацій Міністерство охорони здоров’я враховує зауваження, ризики і пропозиції для підготовки відповідного законопроекту.



Публічні консультації проводить МОЗ України спільно з Офісом ефективного регулювання за сприяння NDI Ukraine та Інституту “Республіка” та завдяки підтримці Уряду Сполученого Королівства Великобританії та Фонду ефективного врядування (GGF).
Джерело: http://moz.gov.ua

рейтинг: 
Оставить комментарий
Новость дня
Последние новости
все новости дня →
  • Топ
  • Сегодня

Опрос
Оцените работу движка