Авторизация

Які зміни в фінансуванні чекають на медичні заклади Національної академії медичних наук України


Які зміни в фінансуванні чекають на медичні заклади Національної академії медичних наук України
Заклади НАМНУ повинні перейти на модель оплати послуг. Для цього вони мають реорганізуватися та укласти договір з Національною службою здоров’я України.


Заступник міністра охорони здоров’я Павло Ковтонюк взяв участь у Загальних зборах Національної академії медичних наук України (НАМНУ), що відбулась 21 травня 2019 року.
«Ми створюємо єдиний медичний простір - це означає, що пацієнт вільно обирає заклад, де хоче лікуватися, а Національна служба здоров’я заплатить гроші закладам, які надали послуги. Ці зміни в системі охорони здоров’я закріплені в Законі України «Про державні фінансові гарантії медичного обслуговування населення». І заклади НАМНУ не повинні бути поза позитивними змінами, які відбуваються», — сказав Павло Ковтонюк під час виступу.



Павло Ковтонюк наголосив на основних принципах змін у фінансуванні закладів НАМНУ:


Медичним закладам НАМНУ, як і всім закладам охорони здоров’я країни, необхідно перейти на модель оплати послуг замість бюджету на утримання. Для цього цим закладам потрібно укласти договори з Національною службою здоров’я України, щоби почати отримувати гроші за принципом «гроші йдуть за пацієнтом»;
З метою переходу на нову модель фінансування заклади НАМНУ повинні провести реорганізацію;
Перехід на нове фінансування буде поступовим, як і для всіх закладів, що надають спеціалізовану медичну допомогу;
Науковий бюджет буде відокремлений від оплат за медичні послуги.


Нагадаємо, що Міністерство охорони здоров’я почало процес реорганізації відомчої медицини. У першу чергу будуть реорганізовані заклади, що належать МОЗ України — Центр дитячої кардіології та кардіохірургії, Національна дитяча спеціалізована лікарня «Охматдит», Національний інститут раку та Інститут серця МОЗ України.
Джерело: http://moz.gov.ua

рейтинг: 
Оставить комментарий
Новость дня
Последние новости
все новости дня →
  • Топ
  • Сегодня

Опрос
Ви часто занимаетесь сексом на першому побаченні?