Авторизация

Ольга Стефанишина: Чому до контролю закупівель допускають лише прозорих


Ольга Стефанишина: Чому до контролю закупівель допускають лише прозорих
Заступниця міністра охорони здоров’я Ольга Стефанишина в колонці для “УП. Життя” розповідає, як і для чого МОЗ України формувало нові експертні групи з супроводу закупівель, у чому полягала суть нових умов відбору і чому це викликало шквал невдоволення у деяких організацій.


Нещодавно МОЗ України оновило роботу експертних груп Міністерства із супроводу державних закупівель: скоротило кількість груп від 80 до 29 і посилило вимоги до тих, хто співпрацює з фармацевтичними компаніями та хоче впливати на державні закупівлі.
“За умовами відбору учасники супроводу держзакупівель мали заявити про конфлікт інтересів, адже особа чи організація не має права впливати на рішення, коли її/його спонсор може отримати від цього зиск”, - підкреслює Ольга Стефанишина одну із важливих вимог конкурсного відбору.



Через неповний пакет документів до груп не ввійшло лише 4 з 34 організацій. І якщо деякі організації, які подали неповний пакет документів через технічні проблеми, готові зробити це знов, інші затіяли справжню війну проти такої вимоги. Питання в цих організацій одне: яке МОЗ має право запитувати інформацію про персональні дані благодійників?
“На власному досвіді знаю: прозорість і підзвітність – основні принципи, на яких має базуватися робота будь-якої громадської організації чи фонду. А надто – коли така організація хоче прямо впливати на державні процеси загалом і закупівлі ліків зокрема. Отже, питання, чому такі організації хочуть приховати джерела своїх доходів, залишається відкритим. Прозорість, відкритість і рівні правила для всіх – та вимога, яку встановило МОЗ України, і якою не буде поступатись за жодних умов”, - говорить Ольга Стефанишина.
Джерело: http://moz.gov.ua

рейтинг: 
Оставить комментарий
Новость дня
Последние новости
все новости дня →
  • Топ
  • Сегодня

Опрос
Оцените работу движка