Авторизация

Які зміни чекають на охорону здоров’я у ІІІ кварталі 2019 року: У Києві проложили тренінг для регіональних прес-служб


Які зміни чекають на охорону здоров’я у ІІІ кварталі 2019 року: У Києві проложили тренінг для регіональних прес-служб
60 представників прес-служб обласних державних адміністрацій, міських та обласних рад, ДОЗів, центрів громадського здоров’я взяли участь у тренінгу для фахівців із комунікацій, аби окреслити основні напрямки діяльності на наступні 3 місяці. Такі зустрічі відбуваються регулярно - щокварталу Міністерство охорони здоров’я України, Національна служба здоров’я України, Центр громадського здоров’я, ДП “Електронне здоров’я” разом з регіональними прес-службами аналізують зміни і виклики в охороні здоров’я.
Під час тренінгу представники регіональних прес-служб обговорили такі питання:
автономізація медзакладів;
розвиток системи електронного здоров’я eHealth;
прогрес впровадження електронного рецепту;
ситуація з вакцинацією в країні і захворюваністю на кір;
розбудова центрів первинної медико-санітарної допомоги та регіональних центрів громадського здоров’я.
«Надзвичайно важливо було отримати детальне роз’яснення інформації від НСЗУ про електронний рецепт. Як це нововведення буде працювати, як рецепт буде виглядати, як проводити компанію з інформування населення. Детальна інформація щодо роботи сайту НСЗУ, зокрема щодо програми «Доступні Ліки» сформувало навички та досвід, котрий дуже допоможе в комунікаціях з журналістами та громадськістю у регіоні», - відзначила Ірина Байдюк, редактор центру здоров’я Тернопільської області.


У рамках семінару, учасники обговорили основні бар'єри для комунікації змін на національному та регіональному рівнях, обмінялись досвідом, а також відпрацювали ключові повідомлення та інструменти комунікації змін в охороні здоров’я.
«Полтава є одним із лідерів в питаннях трансформації в системі охорони здоров’я. Я поділилась із колегами інформацією про нашу підготовчу роботу, що у нас були проведені попередні розрахунки, зібрані фактичні дані щодо обслуговування пацієнтів амбулаторної та спеціалізованої медичної допомоги. Ці дослідження допомогають при розрахунках вартості надання різних мед послуг. Ми розуміємо, що будуть складнощі, але ми готові до реалізації пілоту» - додала Ніна Дурдикулиєва, керівник Полтавського обласного центру здоров’я.



Успішне впровадження змін в системі охорони здоров’я України можливе лише завдяки потужній і синхронній комунікації на регіональному та національному рівнях, де всі учасники процесу оперують достовірною та правдивою інформацією.



Тренінги проводяться в рамках ініціативи Міністерства охорони здоров’я України та Проекту USAID «Підтримка реформи охорони здоров’я» із комунікаційної підтримки змін в системі охорони здоров’я України.
Джерело: http://moz.gov.ua

рейтинг: 
Оставить комментарий
Новость дня
Последние новости
все новости дня →
  • Топ
  • Сегодня

Опрос
Ви часто занимаетесь сексом на першому побаченні?