Авторизация

Відмінності сублімації від термотрансфера

Відмінності сублімації від термотрансфераСьогодні цікаве питання щодо процесу перенесення зображення на тканину і сувеніри. Способів це зробити чимало, і кожен з них відрізняється своїми характеристиками, особливостями та іншими параметрами. Найбільш часто використовують трансферне і сублімаційне перенесення.

Що таке сублімація?

Технологія так само, як і термотрансфер, дозволяє переносити зображення на тканину та інші матеріали в фотоякості, але без використання плівки. Спеціальний сублімаційний папір утримує барвник і ефективно віддає його поверхні виробу при нагріванні.

Алгоритм сублімаційного перенесення:

  1. Підготовка дзеркального зображення і друк на струменевому принтері на спеціальному папері сублімаційними чорнилом, яке можна придбати на сайті: https://mak.trade/sublimatsionnye-chernila/.
  2. Не треба вирізати зображення по контуру. Якщо потрібно, обрізати зайвий папір, щоб не заважав.
  3. Прикласти зображення на виріб, при необхідності зафіксувати термоскотчем. Надіслати виріб під прес. При нагріванні барвник в стані газу впроваджується в поверхню матеріалу. На кінцевому продукті колір стає яскравим.

Зображення, виконані методом сублімації, відрізняються яскравими кольрами і підвищеною стійкістю при експлуатації. Зображення майже не вицвітає, але може з часом втрачати яскравість при тривалому впливі УФ-променів.

Що таке термотрансфер?

Це технологія перенесення повнокольорового зображення на неткані і ткані матеріали. Для виготовлення трансферу потрібна спеціальний двошаровий папір, купити його можна тут. Перенесення термотрансфера:

  • Підготувати на комп'ютері в будь-якому графічному редакторі картинку, відзеркалити її і надрукувати на звичайному принтері. Якщо принтер струменевий, то перед перенесенням трансфер треба підсушити.
  • Акуратно вирізати зображення по контуру.
  • Укласти картинкою вниз на поверхню, на яку вона буде перенесена, притиснути гарячим пресом. Під впливом температури тонка плівка із зображенням відділяється від паперу і припаюється до матеріалу.

Відмінності між термотрансферним і сублімаційним друком

Відмінності між цими методами в:

  • При сублімаційному методі на лицьову поверхню предмета потрапляють тільки чорнила. На твердих предметах ця особливість майже не помітна, але при роботі з тканинами вона проявляє себе досить відчутно, особливо при використанні тонких матеріалів. Отримана картинка може трохи провисати, тому що з чорнилом на тканину потрапляє своєрідний прошарок або основа.
  • Для сублімації використовують струменеві принтери, для термотрансферного друку підходять і лазерні прилади. Однак, кожному типу потрібен свій вид паперу.
  • Особливі види паперу також потрібні для перенесення зображень на тканини темних і світлих відтінків в разі термотрансферного друку. При сублімації такого немає.
  • У разі сублімації для перенесення потрібна тільки висока температура, а для трансферу ще і високий тиск.
рейтинг: 
Оставить комментарий
Новость дня
Последние новости
все новости дня →
  • Топ
  • Сегодня

Опрос
Оцените работу движка