Авторизация

Чи можна прописатися в квартирі без згоди власника

 Одним з найважливіших аспектів для отримання різноманітних юридичних послуг в Україні є реєстрація місця проживання. Ця адміністративна послуга на сьогодні є однією з найпопулярніших. Проте, за останньою статистикою, кожен третій громадянин нашої країни живе не за місцем фактичної реєстрації. Все це пов'язано зі складністю самої процедури перереєстрації. Для спрощення цієї процедури в Україні прийняли закон «Про надання публічних (електронних публічних) послуг щодо декларуванню та реєстрації місця проживання в Україні». Головною відмінністю між цими двома поняттями полягає у способі передачі інформації про особу та документів (декларування здійснюється в електронні формі з використанням Єдиного державного веб-порталу електронних послуг, а реєстрація здійснюється відповідно до заяви, що подається у паперові формі до реєстру територіальної громади). Які ж документи потрібні для прописки (реєстрації)?

  1. Письмова зава.
  2. Квитанція про оплату адміністративного збору.
  3. Документ, що підтверджує право особи на проживання в даному житлі. Таким документом є свідоцтво про право власності, ордер чи відповідне рішення суду. У разі відсутності таких документів, для реєстрації місця проживання потрібна згода всіх власників житла.

Власник може надати цю згоду:

  • Особисто під час подачі документів до ЦНАП.
  • В електронній формі через портал «Дія». У цьому випадку особа, що хоче зареєструватися, подає запит через дію, а власник його підтверджує.
  • У вигляді нотаріально посвідченої заяви.
  • За допомогою договору оренди, в якому прописане право прописки.

Слід зазначити, що згода власника чи співвласників житла не потрібна у випадку реєстрації одного з батьків чи законних представників.

Що ж робити якщо Вам потрібна прописка, проте Ви не маєте можливості отримати згоду власника? Сьогодні також можна платно оформити як постійну, так і тимчасову прописку. Різниця між ними виключно в термінах. Тимчасова прописка оформляється виключно на декілька місяців, а постійна на кілька років. Це швидко, відносно недорого та абсолютно законно. Купити прописку можна у відповідних центрах та компаніях, що надають відповідну послугу. Ця послуга допоможе отримувати усі необхідні адміністративні послуги, доступні лише за умови реєстрації місця проживання, зокрема, вирішити питання пов’язані з медичним обслуговуванням, освітою, наданням соціальних пільг, майнові процедури, тощо. Незалежно від Ваших цілей, процедура дуже проста та займе не більше години. 


 

 

рейтинг: 
Оставить комментарий
Новость дня
Последние новости
все новости дня →
  • Топ
  • Сегодня

Опрос
Оцените работу движка