Авторизация

Камінін - Переваги сталевих камінів. Популярні сталеві каміни в Україні.

«Сталевий чи чавунний – ось в чому питання», - це одне із питань, яке задають майбутні користувачі перед вибором каміна. При цьому, відповіді на це запитання можуть радикально відрізнятися, і це ще більше ускладнює вибір. У даній статті ми простими словами намагатимусь розповісти про різницю між сталлю і чавуном і більш детально зупинимося на перевагах сталевих камінів.

Отож, сталь і чавун – це сплави заліза з вуглецем, тільки в сталі цього вуглецю менше, а в чавуні більше. Кількість вуглецю впливає на фізико-механічні властивості цих матеріалів, а також визначає спосіб виготовлення із них виробів і здатність оброблятися механічно і термічно.

Чавун відноситься до матеріалів, деталі яких виготовляються способом литва розплаву у форму. Обробка деталей з чавуну допускає свердління, точіння, фрезерування і термічну обробку. При цьому чавун, через високий вміст вуглецю, є дуже крихким матеріалом, і всі операції з його обробки повинні виконуватись дуже обережно. Крім цього, під час литва в чавуні часто зустрічаються дефекти литва. Інколи вони виходять на поверхню деталі, а найчастіше вони залишаються всередині металу, і виявити їх можна лише спеціальними методами неруйнівного контролю.

Деталі з чавуну не піддаються обробці методом деформації і вони погано зварюються, тому більшість виробників корпуси камінів із чавуну виготовляють шляхом з’єднання відлитих деталей між собою механічним способом. Звідси виникає необхідність використання герметизуючих матеріалів у місцях з’єднань.

Що стосується сталі, то деталі з неї виготовляються із заготовок відповідної форми (лист, пруток, брусок, труба, профіль тощо) шляхом різання, точіння, свердління, шліфування, механічної деформації, зварювання, термічної обробки тощо. Сталь, в силу своїх властивостей, допускає обробку практично всіма можливими способами, тому вироби з неї можуть бути довільної форми і складності. Сталь менш схильна до появи в ній прихованих дефектів. Корпуси камінів виготовляють шляхом зварювання між собою попередньо вирізаних і вигнутих заготовок, місця з’єднань при цьому не потребують додаткових ущільнень.

Враховуючи технологічність сталі, з неї можна виготовити камін практично будь якого розміру і форми. Технологічність сталі дозволяє виготовляти каміни з неї з можливістю обслуговування і ремонту без розбирання обудови (через камеру згоряння). Сталеві каміни можна обладнувати механізмами, які полегшують їх обслуговування, і навіть дозволяють змінювати напрям відкривання дверцят (наприклад вертикальне відкривання дверцят). Крім цього, сталевим камінам можна надавати додаткового функціоналу (підігрів води) зі збереженням ефективності.

Точність виготовлення деталей зі сталі значно вища, ніж з чавуну, тому сталеві каміни виглядають витончено і сучасно, а взаємне розміщення деталей, (наприклад, корпус із дверцятами, корпус із димоприймачем, патрубок димових газів із димохідною трубою) забезпечує необхідну щільність із мінімальним використанням герметизуючих матеріалів.

Одним із яскравих представників сталевих камінів, що завоювали серця десятків тисяч європейців (серед яких і тисячі українців) своєю якістю, технологічністю і надійністю, є виробник камінів Hoxter. Молодий і амбітний колектив цієї фірми у місті Брно (Чехія) уже впровадив найбільш неймовірні технічні рішення у продукцію свого підприємства, і, не зупиняючись на досягнутому, продовжує вдосконалювати свою продукцію, незмінно слідуючи своїй меті: «не бути найбільшим, а бути найкращим і найулюбленішим виробником камінних топок».

Дизайн, якість, ефективність, надійність, довговічність, простота і доступність обслуговування, екологічність, безпека – це все синоніми до назви бренду Hoxter.

Серед широкого асортименту, у Hoxter можна знайти класичні моделі з фронтальним склом як з боковим відкриванням дверцят (HAKA 63/51, HAKA 78/57, HAKA 89/45 тощо), так і з вертикальним відкриванням дверцят (HAKA 67/51h, HAKA 78/57h, HAKA 89/72h тощо). Моделі HAKA 63/51а, HAKA 78/57а (та інші моделі з індексом «а» в маркуванні) мають додаткові дверцята для завантаження дров на задній стінці топки.

Індекс «Т» в маркуванні вказує на каміни тунельного типу – тобто топка являє собою тунель, з обох сторін закритий скляними дверцятами. При цьому дверцята можуть відкриватись як в бік, так і вгору, так і комбіновано (одна вгору, інша в бік).

Кутові топки не відстають в асортименті від класичних моделей з фронтальним склом і мають розмірний ряд від найменшого (ECKA 50/35/45) до найбільшого (ECKA 90/40/40h).

Одним із найскладніших у реалізації варіантів камінів є тристоронні (скло із трьох сторін). Але і тут Hoxter представив ряд моделей, вигляд яких змушує затамувати подих найвибагливішого клієнта. Найменшим представником цього ряду є UKA 35/45/35/50Sh (S- Slim), а найбільшим - UKA 86/50/86/52h.

В усіх моделях кутових і тристоронніх камінів скло у дверцятах суцільно гнуте.

Не можна обійти увагою каміни з водяною сорочкою, що в маркуванні мають літеру «W». Такі каміни є і серед класичних моделей з фронтальними дверцятами, і серед кутових і серед тунельних. Всі вони обладнуються подвійним склом, завдяки чому мають підвищений ККД.

Усі ці та багато інших моделей бренду Hoxter в Україні ви знайдете виключно в салонах Камінін-Україна і в салонах наших партнерів, оскільки ми є єдиним авторизованим дилером Hoxter в Україні, і лише у нас ви зможете придбати продукцію фірми Hoxter з гарантією від виробника.

рейтинг: 
Оставить комментарий
Новость дня
Последние новости
все новости дня →
  • Топ
  • Сегодня

Опрос
Оцените работу движка