Авторизация

Світло – важливий елемент інтер'єру

 Світильники перестали бути суто утилітарним предметом, напевно, ще тисячоліття тому: коли якийсь древній грек (або єгиптянин, або шумер, або взагалі печерний хомо сапієнс без певної етнічної приналежності) вперше запалив лампадку не для того, щоб це світліше, а тому що красиво. Зрозуміло, що в сучасних інтер'єрах джерела штучного освітлення тим більше мають у своєму розпорядженні безліч: і для створення комфортної обстановки, і для підкреслення певних деталей в інтер'єрі. Як за допомогою світильників підкреслити ефектні особливості інтер'єру? На сайті https://220lviv.top можна ознайомитись більш детально

Варто знати кілька правил, щоб отримати функціональну та естетично привабливу систему світильників у приміщенні.

  • Світильники повинні охоплювати кілька "ярусів" приміщення. Наприклад, на стелі – ретросвітильник, над поличками – приховане підсвічування, на столі – лампа для роботи, а на низькому журнальному столику – нічник.
  • Чим яскравіший світильник, що більше в ньому лампочок, тим вище він повинен бути. У цьому є практичний сенс — яскраве світло має розсіюватися над головою, а не бити у вічі. Так, підвісний ретро світильник на кілька ріжків варіант для кімнати з високою стелею.
  • Якщо в інтер'єрі є велике дзеркало, навпроти нього світильники не ставлять, тому що яскраве відображення битиме в очі і заважатиме виглядати в дзеркало. А ось настінні джерела освітлення з боків від дзеркала або вбудоване підсвічування по його периметру буде доречним - особливо якщо дзеркало використовуватиметься під час нанесення макіяжу та зачісування.
  • Статуї, незвичайні предмети меблів або декоративні об'єкти також підсвічують за допомогою бічного або нижнього (спрямованого знизу догори) освітлення. Поміщати джерело світла ззаду або прямо навпроти того предмета, який хочеться виділити, — помилка.
  • До кожної робочої поверхні повинен належати окремий світильник. Мається на увазі не тільки робочий стіл з настільною лампою — йдеться і про кухонний стіл, і про обідній, і барну стійку (над нею можуть розташовуватися підвісні ретросвітильники), і журнальний столик з торшером. І навіть якщо якась робоча зона не є столом, все одно її має висвітлювати окреме джерело світла: наприклад, якщо це мольберт, вишивальний верстат, швейна машинка або ще якийсь предмет.

Незважаючи на великий обсяг цих рекомендацій, навряд чи доведеться довго запам'ятовувати ці правила - це лише логічні результати життєвих спостережень, а не складні теорії від гуру інтер'єрного дизайну.

рейтинг: 
Оставить комментарий
Новость дня
Последние новости
все новости дня →
  • Топ
  • Сегодня

Опрос
Оцените работу движка