Авторизация

Переваги та етапи будівництва ШМБ

Швидкомонтаж об’єктів – одна з практичних сучасних технологій, яка широко застосовується в будівництві. За рахунок використання інноваційних підходів до виробництва та особливих видів матеріалів, сьогодні не потрібно витрачати місяці, а то й роки на їх зведення. Обійтися можна кількома тижнями чи місяцями. А за експлуатаційними властивостями сучасні швидкомонтовані будівлі не поступаються спорудам, створеним за традиційним методом.

Основні характеристики БМЗ

Під швидкомонтованими будівлями мають на увазі споруди, створені на основі металевого каркасу, обшитого сендвіч-панелями. Іноді використовується технологія полистової збірки.

Сендвіч-панелі та основні елементи металевого каркаса кріпляться за допомогою метизів. Механічне з’єднання не просто дозволяє істотно прискорити процес будівництва, але і забезпечує можливість швидкого демонтажу споруд за необхідності. БМЗ можна розбирати і перевозити з місця на місце, міняти їх розміри шляхом нарощування або зменшення конструкції.

Сьогодні технологію швидкого монтажу будівель застосовують для створення об'єктів різного призначення:

  • складів і ангарів;
  • спорткомплексів і офісів;
  • автомийок та СТО;
  • локацій для виставок, пересувних експозицій;
  • торгових, виробничих і промислових приміщень.

Невеликі одноповерхові об'єкти за цією методикою встановлюються на будь-яку тверду поверхню навіть без фундаменту. Виключення цієї технологічної операції також дозволяє прискорити будівництво та скоротити витрати на його проведення.

Експлуатаційні особливості та переваги БМЗ

Головним плюсом таких конструкцій можна назвати їх доступність і економічність у порівнянні з об'єктами капітального будівництва. Невелика трудомісткість, простота монтажу і не суворі вимоги до фундаменту істотно знижують витрати на їх спорудження. Серед переваг також варто відзначити:

  • швидкість монтажу. На відміну від звичайного будівництва, не потрібно заливати капітальний фундамент, давати йому час на просихання. До того ж монтаж здійснюється за допомогою механічних з'єднань, тому виконується набагато швидше в порівнянні з процесом цегляної кладки.
  • можливість будівництва в будь-яку погоду. В ході зведення не використовуються «мокрі» технології (із застосуванням цементу, штукатурки), тому температурний режим особливого значення не має;
  • скорочення витрат на фінішну зовнішню обробку. Конструкції обшиваються готовими сендвіч-панелями, верхній шар яких – це забарвлений профлист;
  • невелика вага будівель, тому їх можна встановлювати на будь-яких грунтах;
  • можливість демонтажу без наслідків для функціональності каркаса і панелей.

Серед переваг БМК варто також відзначити високі експлуатаційні властивості. Сендвіч-панелі забезпечують повну волого- і теплоізоляцію, тому в приміщеннях завжди сухо і комфортно. Однак, щоб домогтися всіх перерахованих показників, важливо довіряти проектування і будівництво БМК надійним виконавцям, які можуть гарантувати якість своїх послуг.

рейтинг: 
Оставить комментарий
Новость дня
Последние новости
все новости дня →
  • Топ
  • Сегодня

Опрос
Оцените работу движка